Μεταμόρφωσης Σωτήρος 87, Μεσσήνη 242 00

Κλείσιμο Σχολείων

Δήλωση του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια για την αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων μετά από εισήγηση της Ειδικής Επιτροπής Λοιμωξιολόγων (10-3-2020)

123

Κατόπιν εισήγησης της Ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Λοιμωξιολόγων, η Kυβέρνηση αποφάσισε την αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας, όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλης της χώρας για τις επόμενες 14 ημέρες. Αυτό αφορά βρεφονηπιακούς σταθμούς, σχολεία, ΙΕΚ, Πανεπιστήμια, ιδιωτικά και δημόσια.

Το έκτακτο αυτό μέτρο γίνεται για προληπτικούς λόγους με στόχο τη μείωση της διασποράς του ιού στην κοινότητα. Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται άμεσα ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς των ανηλίκων μαθητών και μαθητριών. Προβλέπεται, επίσης, ειδική μέριμνα για τις επιχειρήσεις οι οποίες πλήττονται.

Για μια ακόμη φορά θα ήθελα να τονίσω ότι πρέπει να επιδείξουμε όλοι ατομική ευθύνη και στη συγκεκριμένη περίπτωση οι γονείς να περιορίσουν τα παιδιά, καθώς το μέτρο αφορά στην μείωση της διασποράς της νόσου.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Post

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για ιογενείς λοιμώξειςΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για ιογενείς λοιμώξεις

Κες & Κοι Γονείς & Κηδεμόνες των μαθητών/τριων του σχολείου μας!Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται στο σχολείο μας απουσίαπολλών μαθητών αλλά και εκπ/κών από ιογενείς λοιμώξεις πουταλαιπωρούν γενικότερα τον πληθυσμό της

20221207 093154 Scaled

Εκπαιδευτική επίσκεψη σε Καλαμάτα και ΕΚΦΕ ΜεσσηνίαςΕκπαιδευτική επίσκεψη σε Καλαμάτα και ΕΚΦΕ Μεσσηνίας

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας και το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών, πραγματοποίησαν οι μαθητές της Ε’ Τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μεσσήνης. Οι μαθητές περιηγήθηκαν στο Ιστορικό Κέντρο