Μεταμόρφωσης Σωτήρος 87, Μεσσήνη 242 00
2 Δημοτικό Σχολείο Μεσσήνης Ενημέρωση 10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2023

10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2023

Η 10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού́ Αθλητισμού́ εορτάστηκε  την Παρασκευή́ 29 Σεπτέμβριου 2023, στο πλαίσιο εναρμόνισης της χώρας μας  με την Ευρωπαϊκή́ Ημέρα Σχολικού́ Αθλητισμού́.

Με το σύνθημα: «Η Κίνηση δίνει Ζωή́» οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας έκαναν πεζοπορία ή ποδηλασία μέχρι τις Δημοτικές Αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Νικολάου, όπου και συμμετείχαν σε πολλαπλές αθλητικές δράσεις.

1

Σκοπός μας ήταν να αναδειχθεί́ η θεμελιώδης σημασία της Φυσικής Αγωγής και του  αθλητισμού́ για την υγειά και την ευημερία του ατόμου.

Στο πλαίσιο αυτό́ και έχοντας ως βασική́ επιδίωξη την αύξηση της φυσικής δραστηριότητας, συνεργαστήκαμε με τον όμιλο αντισφαίρισης της Μεσσήνης και όλα τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις εγκαταστάσεις και τους προπονητές του ομίλου συμμετέχοντας σε ασκήσεις και παιχνίδια αντισφαίρισης.

Φυσικά, δεν έλειψαν τα ποδοσφαιρικά και τα μπασκετικα παιχνίδια.

2
1a
3

Related Post

Stem

Κόμβος διάχυσης STEM, το 2ο Δημοτικό Σχολείο ΜεσσήνηςΚόμβος διάχυσης STEM, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μεσσήνης

Το Εργαστήριο Διδακτικής και Επιστημολογίας Φυσικών Επιστημών και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) σε συνεργασία με το 2ο Δημοτικό Σχολείο